FAQ

Vraag en antwoord

Wat is keratine?

Keratine is een lichaamseigen eiwit, wat voorkomt in de huid en haren van mensen en veel diersoorten. Keratinemoleculen bevatten een hoog percentage aan zwavelhoudende aminozuren. Deze aminozuren zorgen voor een stevige structuur.

Wat doet keratine voor je haar?

Keratine versterkt het haar, geeft het extra glans en maakt het gladder. Geen van de Keratherapy behandelingen en producten verbreekt de zwavelbruggen in het haar en verandert de structuur van het haar, permanent. De effecten van keratine zullen geleidelijk uit het haar verdwijnen door wasbeurten en slijtage.

Is een keratinebehandeling een straightener of relaxer?

Nee, de keratinebehandelingen van Keratherapy zijn haar verbeterende behandelingen.
Deze behandelingen maken het haar sterker, gezonder, glanzend en vooral veel gemakkelijker handelbaar en indien gewenst iets steiler, maar het zijn geen relaxers. Het haar zal ook niet 100% steil worden. De Keratherapy behandelingen verbreken niet de zwavelbruggen in het haar, maar verzachten deze. De resultaten van de behandeling zullen uit het haar slijten ipv dat ze eruit groeien.

Slijtage is het gevolg van borstelen, stylen, het gebruik van verzorgingsproducten met sulfaten en sodium chloride, kleuringen en de gevolgen van zon en zee- cloorwater.
Voor het behoud van de mooie resultaten van een keratinebehandeling, adviseren we de Keratherapy Moisture shampoo en Moisture conditioner of de shampoo en conditioner van de Kerahterapy Volume Collection. Deze verzorgingsproducten bevatten geen sulfaten en sodium chloride, maar zijn verrijkt met antioxidanten, plant extracten en natuurlijk keratine.

Zijn de keratinebehandelingen - en producten geschikt voor ieder haartype?

Ja, de behandelingen kunnen worden toegepast op alle haartypen, incl. chemisch behandeld haar (gekleurd, relax), beschadigd haar door zon, zee- of chloorwater, maar ook op natuurlijk haar.
De verzorgings- en styling producten van Keratherapy zijn eveneens geschikt voor alle haartypen.

Hoe lang duurt een keratinebehandeling?

Keratherapy biedt een menu van keratinebehandelingen.

 • Pure Renewal - Dit is de meest uitgebreide, professionele keratinebehandeling in het assortiment, duurt ongeveer 90 minuten in een salon (afhankelijk van het haartype en de lengte) en geeft circa 3 maanden prachtige resultaten.
 • Express Renewal - Deze snelle, professionele keratine behandeling, duurt ongeveer 45-60 minuten in de salon (afhankelijk van het haartype en de lengte) en geeft circa 30- 45 dagen glanzend, gezonder, pluisvrij haar
 • Mini keratinebehandeling m.b.v. het Deep Conditioning Masque - Deze behandeling duurt circa 15-20 minuten onder een warmtebron en kan worden gecombineerd met alle andere reguliere behandelingen (zoals knippen, föhnen, kleuren etc) in een kapsalon. Het resultaat van deze behandeling is ongeveer een week merkbaar in het haar.
 • Blow dry keratinebehandeling - Deze behandeling maakt gebruik van de Daily Smoothing Cream, die wordt geactiveerd door de warmte van een föhn. De tijd die nodig is voor deze behandeling is afhankelijk van de tijd die nodig is om het haar te föhnen. De resultaten zijn voelbaar en zichtbaar tot de volgende wasbeurt. De Daily Smoothing Cream is ook geschikt voor thuisgebruik.

Hoe vaak is een keratinebehandeling te herhalen?

U kunt de verschillende keratinebehandelingen zo vaak herhalen als u wilt, maar voor advies op maat, raden wij u aan dit met uw Keratherapy stylist te bespreken.

Wanneer kan ik het beste een keratinebehandeling doen, voor of na een kleuring?

Dit is afhankelijk van om welk type behandeling het gaat.

Voor optimaal resultaat van zowel de kleur als de keratinebehandeling, adviseren wij het haar circa 1 week voorafgaand aan de behandeling te (laten) kleuren. Wanneer u besluit na de keratinebehandeling, uw haar te (laten) kleuren, dan adviseren wij u dit ook minimaal 1 week na de keratinebehandeling te (laten) doen.

Voor de adviezen per behandeling, verwijzen we naar de informatie over de betreffende behandeling.

Bevatten de producten van Keratherapy formaldehyde?

Nee, de producten en behandelingen van Keratherapy, die door DPHair worden geïmporteerd voor de Benelux markt, bevatten geen formaldehyde en voldoen aan de Europese richtlijnen.

Kan een Keratherapy behandeling haaruitval veroorzaken?

Nee, haaruitval kan vele oorzaken hebben en het is helaas niet gemakkelijk te bepalen waar het door komt, maar het gebruik van een keratine product (wat geen formaldehyde bevat en niet of de hoofdhuid is aangebracht) kan eigenlijk geen haaruitval tot gevolg hebben, tenzij er misschien sprake is van een ernstige allergie, waar wij en de fabrikant nog niet eerder mee te maken hebben gehad.

Tijdens de Keratherapy Pure en Express Renewal behandelingen wordt er keratine toegevoegd aan het haar. Hierdoor wordt het haar sterker, gladder, makkelijker handelbaar en glanzender. De keratine producten van Keratherapy bevatten geen ingrediënten waardoor haren sneller uit zouden vallen.

Mogelijke oorzaken van haaruitval:

 • Onvoldoende voedingsstoffen
  Bepaalde voedingsstoffen, met name vitamines (waarbij vooral de B-complex belangrijk zijn) maar ook sporenelementen en aminozuren zoals arginine, glutamine of cysteine, zijn de voorwaarde voor groei. Als deze voedingsstoffen in onvoldoende hoeveelheid of niet beschikbaar zijn, kan dit tot haaruitval leiden. Zeer typisch is haarverlies wanneer er een tekort aan biotine (ook bekend als vitamine B7 of vitamine H) of het sporenelement zink is. Oorzaken zijn vooral diëten, maar ook te eenzijdige voeding.
 • Stress
  Overmatige stress kan tot haaruitval leiden.
 • Haaruitval door bijwerkingen van medicijnen
  Soms is niet de ziekte zelf, maar de therapie de oorzaak van haaruitval. Dat is in het bijzonder het geval bij behandelingen van bepaalde kankertherapieën, schildklier- en bloedstollingsmiddelen het geval.
  Bij vrouwen kan ook de pil of het veranderen van pil ervoor zorgen dat meer haren dan normaal uitvallen. Ook het bereiken van de menopauze (door de veranderingen in de hormoonspiegels) is het risico haaruitval te krijgen voor vrouwen aanzienlijk.
 • Hormonale schommelingen (zwangerschap)
 • Wisseling jaargetijden
 • Haaruitval als ziektebeeld
  Plotseling haarverlies kan ook een indicatie voor een ziekte zijn. Vele ziekten kunnen haaruitval veroorzaken zodat een volledige opsomming bijna niet mogelijk is. Bijzonder vaak komt plotselinge haarverlies bij infecties voor (alopecia parvimaculata of symptomatische alopeci). Voorbeelden zijn abcessen, gordel of wondroos. Oorzaken kunnen ook bijvoorbeeld muzinose (alopeci muciosa) syfilis (alopeci specifia), stofwisselingsziekten of schildklier ziekten zijn. Overmatige haaruitval kan een teken voor een ernstige aandoening zijn. Daarom is het raadzaam om bij significant haarverlies tijdig een arts te bezoeken.
 • Genetica
  Volgens deskundigen is haaruitval grotendeels genetisch. Dit is onder te verdelen in een erfelijke overgevoeligheid voor bepaalde hormonen en een minimale concentratie van zogenaamde androgenen in de hoofdhuid van de mensen die hier last van hebben. Door genetische aanleg wordt het mannelijke hormoon testosteron naar dihydrotestosteron (DHT) omgezet. DHT zorgt ervoor dat de groeifase van de haren verkort wordt en de haargroei sneller mislukt.